2019-07-19 25 瀏覽
行過呢間日式拉麵🍜,未入去坐低食,果股日本風已經濃濃的由內至外散發出來了。點解我甘講?門外佈滿日文字,擺放著特色燈籠🏮高高掛上,店內枱登都比較細小&矮身,未食都已經有身在日本既感覺。今次於Bar 枱到就坐,前方擺放著調味料,下單紙,紙巾盒,每款物品都貼上名稱,讓人一目了然。此外,餐廳照顧到香港人的生活需要;於筆筒貼上WiFi pw,, 舉動讓人感到暖心。仲有仲有,醬油碟上標籤🏷️:「請使用下一碟」,呢個行為,細心照顧到食客既需要,叫人點可以唔加分呢?抬頭就睇著廚房師傅煮麵,就係甘公開&透明,讓我吃得好放心... 說遲時那時快,一碗「炙燒豚肉味玉拉麵🍜」$88 就在我面前,香濃豬骨湯,飲一啖好似咬左一口肉,而個豚肉就不得了,超厚肉(1-2吋厚)但又唔會un,, 好入味又夠淋身(人地用左十個鐘煮豚肉,係有d功架)