2019-06-09
琴日同同學仔準備去進修,會好晏先放學,所以我哋就去咗又一城食晚飯,見到呢間餐廳環境舒適,的卡位相當豐富而且燈光柔和,啲嘢食似乎都好吸引,所以我哋就行咗入去坐低。首先,職員送我哋頭盤蒜蓉包,呢個包相當唔錯,軟硬度啱啱好,表面上塗滿左牛油但食落一啲都唔油膩。餐廳都好多唔同款式嘅菜可以揀,我哋最後揀咗四款菜式,因為會進修到好晏。所以我哋三個人,食左一個麵,一個飯,一個牛扒,仲有羊肉。我哋嗌左一個好特色嘅蒜蓉韓式炒牛油飯,入邊有蝦有辣椒,飯口感非常煙韌,加上落咗牛油特別香滑!我哋叫咗蒜蓉忌廉汁蟹肉龍蝦肉意粉,意粉浸住非常creamy嘅忌廉汁,細滑香甜,配合蒜蓉嘅香氣非常有新鮮感,同樣意粉口感非常煙韌。鍾意食口感煙韌嘅朋友,千祈唔好錯過啊!扒類,我哋叫咗一個烤香草肉眼扒配芝士薯蓉,七成熟,塊扒肉質煙韌度恰到好處,肉質鮮嫩點埋醬汁,味道更加可口,側邊仲配有蒜頭俾我哋配嚟食更加香口,我特別覺得驚喜嘅係芝士薯蓉,芝士份量啱啱好配搭薯蓉一齊食覺得非常美味。另外澳洲羊架都非常唔錯,配搭左非常特別嘅綠色蒜蓉,加上上高有一個個紅色嘅配菜搭埋一齊,食落有小小酸甜開胃嘅感覺,而羊架烤得恰到好處完全沒有異味。最後,
最後,好欣賞呢間餐廳嘅服務,我哋無嗌野飲,佢俾我哋嘅水全部都有新鮮嘅檸檬味,職員服務體貼,當清水不足時,佢哋會即刻留意到幫我地加添。