2017-10-15 71 瀏覽
我們很久沒有和兩位姑仔吃飯,老公提議在銅鑼灣,我們揀了這𥚃一試。食物方面我們要了我們要了慢煮乳豬配薯泥、鮮茄珍寶虎蝦意大利麵、酥炸原只魷魚配薯條、美國頂級肉眼扒8安士。飲品要了 iced mocha,iced cocoa跟餐,只需另加($8)就可以升級。酥炸原只魷魚配薯條,魷魚炸得幾乾,食落有點靭,不過都幾香口。慢煮乳豬配薯泥,乳豬皮都幾脆,而肉食幾淋,唔似中式乳豬有鹹味,應該係先煮熟肉,再烤焗外皮,好有特色👍👍👍鮮茄珍寶虎蝦意大利麵,有一隻虎蝦,而蝦肉好鮮甜彈牙,如果多一只就好。至於意粉比較硬和幼身,吃起來有嚼勁。美國頂級肉眼扒8安士,塊牛排都厚身,外皮有些脆,有濃郁牛肉,咁嘅價錢幾低食。我覺得杯 iced mocha同iced cocoa,朱古力味濃郁比出名的好飲,如果以跟餐仲低,這個我絕對推薦🤗🤗🤗甜品要了Lemon tart 和Strawberry light cheese cake。我喜歡Strawberry light cheese cake,芝士味唔太濃郁,士多啤梨果醬好味,而Lemon tart,味道偏甜,檸檬味不濃,只係酸酸地,反而外皮幾脆。

酥炸原只魷魚配薯條

慢煮乳豬配薯泥