2018-05-31
店名已經呼之欲出係主打西班牙菜前菜點了2款:烤牛舌牛舌要做到好食係有一定難道。尤其是這樣厚切到牛柳粒咁但又做到入口無渣就更加難超級軟滑,沒有濃烈的膻味,可以食得出花了不少功夫。肉丸表面看似普通但一食就發現味道超開胃,蕃茄的酸味剛好,作為前菜真係一流,印象中好耐都無食過咁醒胃嘅starter Frutti di Mare, 海鮮扁意粉Pesto sauce偏淡味沒有蓋過海鮮各自的鮮味。虎蝦特別做得出色,剛好熟,鮮甜彈牙,讚Suckling pig, 乳豬經典歐洲南部菜,是西班牙炒飯之外,不可不提的。餐廳用了特別方法處理,令到豬肉異常軟滑,可以直接用叉一梳梳肉弄出來。表皮不是太脆,有重重的膠原質感Tiramisu絕對係MUST try item !!有生以來最合個人口味的Tiramisu,cream味道不膩十分輕身,酒味偏淡,濕潤嘅Ladyfinger,偏厚的咖啡粉....每啖都有感動嘅感覺,終於都搵到my cup of tea !!餐廳設有特別offer,Monday 係Seafood night, Sunday Steak night, 以上item係50%off仲有530~730
店名已經呼之欲出係主打西班牙菜
前菜點了2款:
烤牛舌
超級軟滑,沒有濃烈的膻味,可以食得出花了不少功夫。
肉丸
Frutti di Mare
Frutti di Mare, 海鮮扁意粉
Pesto sauce偏淡味沒有蓋過海鮮各自的鮮味。
虎蝦特別做得出色,剛好熟,鮮甜彈牙,讚
Suckling pig, 乳豬
經典歐洲南部菜,是西班牙炒飯之外,不可不提的。
表皮不是太脆,有重重的膠原質感
Tiramisu
Tiramisu
絕對係MUST try item !!
仲有530~730 係 happy hour,咁就可能淨係去食個Tiramisu 啦