2021-06-14
食完之後睇返呢間餐廳嘅食評,我食嘅嘢都同之前嘅人食嘅差唔多。係大約$400一位嘅菜單前菜有炸魚皮,係淋嘅,同左職員講魚皮冧咗叫佢收走,佢都冇話表示換過一碟俾你,亦都冇話講句唔好意思,做私房菜單咁嘅態度有啲奇怪。但係我唔係評論佢嘅服務,除咗呢一樣嘢,佢其他嘅服務都ok,感覺到係有誠意做好盤生意嗰種。好可惜佢嘅食物水準真係好普通。豉油雞係幾滑,但係唔入味,腸粉點豉油就係腸粉點咗甜豉油嘅味,冇其他食評講到咁出色,腸粉都好明顯係交貨嘅普通腸粉。叉燒就同普通燒臘檔嘅叉燒一樣,太瘦太甜,同好食有好遠嘅距離,我都食過好多好食嘅叉燒,呢碟真係唔入流。蟹飯就淨係食咗啲飯,蟹…..唔知可以點食,而且睇個樣都知冇肉食。全餐飯最值錢嘅就係有一粒細細的鮑魚,9孔鮑,即係街市$100 有10 隻,自助餐任食果啲。有個泡沫龍蝦湯,算係唔錯,一人一杯,類似Cappuccino咁。其實真係要睇返相先至諗起自己食過啲咩,因為冇一樣食物係出色到你會記得,亦都冇一樣食物係會令到你想再去幫襯。其實食物同埋服務都唔算話差,如果呢餐飯係$200嘅話。$400 就…….環境,絕對係坐得一啲都唔舒服,店舖好細,唔夠冷氣,全部都係四人枱
係大約$400一位嘅菜單
好可惜佢嘅食物水準真係好普通。
環境,絕對係坐得一啲都唔舒服,店舖好細,唔夠冷氣,全部都係四人枱,側面就一條窄窄嘅通道。
結論:性價比好低,唔需要用咁嘅價錢食叉燒油雞,黃酒煮雞蛋同埋炸魚皮。