2020-11-03 65 瀏覽
一直知觀塘多好嘢食,今日朋友帶我嚟食呢間日本餐廳,果然冇介紹錯。食物出品唔錯,食材都好新鮮,而且店員親切有禮,晚飯氛圍幾好。我見佢啲lunch set好抵食,如果我喺附近返工就好了。去唔到日本,食日本嘢補償番都開心😛魚刺身甜蝦海膽卷呢個前菜真係不得了,有晒我鍾意食嘅海膽同甜蝦,而且賣相好繽紛又靚,一啖一個,滿口都係鮮甜味,真係好滿足清蒸茶壺海鮮湯(一人前)賣相咁得意,啱晒打卡原來入面都好足料,有帶子、蝦、青口、蜆,熬成一小壺,貴精不貴多,不過兩個每人都倒到兩三杯仔。入口係另一種鮮甜但不會腥,好味海之幸丼飯嘅用料都好豐富,大大件刺身鋪喺面,見到就食指大動了。我覺得餐廳嘅用料幾新鮮,所以啲海鮮同刺身都好味😋明太子醬燒玉子超好食!面層嘅明太子醬燒到少少燶,上枱嘅時候聞到真係好香。我第一次食呢個配搭,覺得真係好夾,推薦一口豚肉豚肉燒得唔會太乾,肥瘦肥瘦啱啱好,好食日式炸豆腐豆腐好滑溜,豆味好重好香
刺身甜蝦海膽卷
清蒸茶壺海鮮湯(一人前)
賣相咁得意,啱晒打卡
清蒸茶壺海鮮湯(一人前)

入口係另一種鮮甜但不會腥,好味
明太子醬燒玉子
一口豚肉
豚肉燒得唔會太乾,肥瘦肥瘦啱啱好,好食
日式炸豆腐
豆腐好滑溜,豆味好重好香
2020-10-28