2022-07-27
又比我搵到間值得推介既關西式壽喜燒🥰因為我同朋友都係偏愛壽喜燒,所以都冇揀涮涮鍋😆全部食材都由店員煮理及介紹,唔洗落手岩晒我🤓🎈日產 特撰黑毛和牛(A5)套餐 $689🎈日產 黑毛和牛(赤身)套餐 $529所有和牛套餐都有齊4式前菜、和牛、野菜鍋及甜品😍咁我就由進食次序一步步介紹比大家😋😋🎈四式前菜🔸日本產蕃茄配沙律菜🔸岩手縣廣田灣蠔配三文魚籽及柚子汁🔸和牛他他伴鵪鶉蛋黃、京蔥及開心果碎🔸柚子蘿蔔漬物味道順序由淡到濃食,蕃茄甜度比平時高🥰生蠔厚肉大大隻,夠新鮮有蠔味,配柚子汁好夾😋另外個和牛他他撈埋鵪鶉蛋黃真係又滑又香,最重要係佢冇腥味👍🏻👍🏻至於個柚子蘿蔔漬物雖然係正,真係唔洗一下子食晒🤣可以留番食和牛中間fresh下自己🤓🎈日產 特撰黑毛和牛(A5)🎈日產 黑毛和牛(赤身)每一個餐有3大片和牛,同埋都有d厚度,唔會紙咁簿🤓另外我都建議可以叫唔同款式share食,因為真係各有各好味又唔會膩😋特撰黑毛A5和牛一定係入口即溶,建議可以揀焦香少少,而A3既赤肉就可以揀單邊煮半熟😋雖然叫赤肉,不過油花一樣唔少,而且會比A5一份肉香👍🏻所以真心兩款都各有各好🥰🥰餐廳除左有提供日本無菌雞蛋,仲有
🎈日產 特撰黑毛和牛(A5)套餐 $689
🎈日產 黑毛和牛(赤身)套餐 $529
🎈四式前菜
🔸日本產蕃茄配沙律菜
🔸岩手縣廣田灣蠔配三文魚籽及柚子汁
🔸和牛他他伴鵪鶉蛋黃、京蔥及開心果碎
🔸柚子蘿蔔漬物
🎈日產 特撰黑毛和牛(A5)
🎈日產 黑毛和牛(赤身)
餐廳除左有提供日本無菌雞蛋,仲有青檸以及三款唔同口味既七味粉可以揀👍🏻不過我最鍾意都係沾蛋漿😋
🎈野菜鍋
🎈烏冬
用壽喜燒汁煮淋野菜,、豆腐、福袋,芋絲等等,份量夠有入味🥰烏冬就用咗鰹魚汁去煮,烏冬夠晒煙煙韌韌👍🏻
🎈甜品
🔸靜岡縣白川茶
🔸 抹茶蕨餅、日式和菓子,紅豆
甜品精致好日式,認真位係連茶都會換一款配甜品👍🏻味道一層層咁食,成餐飯都食得好開心愉快🥰
✨想食記得提前book位😋