2023-05-15
No Boundary早幾日跟幾個朋友去了銅鑼灣No Boundary dinner ,呢間主打多款西式食物,包括有意大利飯、意大利麵、All Day Breakfas、漢堡包及沙律等幾個朋友叫咗以下嘅食物,大家一齊share食炸洋蔥圈跟雙色炸薯條-頭盤, 炸洋蔥圈炸薯條, 美式風味 ,分量好大。炸得新鮮又香脆,一啲都唔覺得有油膩感,配啤酒冇得輸。海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯-意大利飯少少硬 ,係我鍾意嘅口感非常之好味。隻蝦超級大隻,絕無欺場,而且新鮮彈牙。大細路漢堡 - 大細路漢堡一小一大相當趣致,漢堡包面佈滿芝麻粒一口嗌落去外脆內軟,有牛油及蕃茄醬,夾住煙燻煙肉,仲有口感十足嘅牛肉漢堡,味道濃郁多肉汁,口感扎實,爽脆新鮮的生菜及入口即溶嘅芝士,刺激食慾, 嗰種感覺好想鯨吞整個漢堡包,畀我感覺十分吝嗇唔想分比其他人。煙鴨胸香蒜炒意大利粉 -鴨胸一片片表面煎香咗, 食落口軟熟而且有肉汁, 帶啖啖嘅煙燻香味, 醬汁濃郁香蒜味重,意大利麵彈牙口感十足。我哋食完覺得值得推介, 下次都會再嚟食, 好味性價比高
幾個朋友叫咗以下嘅食物,大家一齊share食
炸洋蔥圈跟雙色炸薯條-
海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯-
大細路漢堡 -
煙鴨胸香蒜炒意大利粉 -
我哋食完覺得值得推介, 下次都會再嚟食, 好味性價比高