2020-10-17 72 瀏覽
大角咀不嬲多野食又要幾抵同朋友都好想去轉台灣旅行食野,唯有去下係台式野頂一頂癮先na!尼頭有間長期都排哂隊既台灣野,lunch time真係好多人..揀左尼間又係台式野試下,E~又唔錯wo😝------------------------------一黎真係嘩左聲,因為個份量真係好大個! 大大塊鹵排骨,大過我手掌,而且配菜超多,等於叫左個小蔬菜🥬排骨個鹵味又唔會太濃,外面個層帶點脆香既皮,惹味得黎又好岩送飯但又唔會係吉列豬扒個種熱氣👍🏻加埋隻半熟蛋!好食呀☺️相比起尼個價錢有尼個份量都算抵!同便當一樣大大份,見到都滿足啊!牛肉入味唔會過咸,入口焾滑...牛筋嘅膠原BB,wohoo,係我地女士門嘅好朋友,好味得黎心情都靚D啊!大大舊入味冇渣嘅白蘿蔔,同兩大棵唐菜,balance返個diet,有肉有菜👍🏻麵身個人認為再硬返多少少就更正啦~~Woah!!!!!! 見到menu個芋泥蛋餅已經被深深吸引住..芋頭控揮揮手~~仲要加埋「超濃」點抵擋得住...繼續佢大件嘅節奏,飽滿嘅蛋餅,真係要趁熱食!雖然係台灣食過嘅都係basic口味,但佢又真係令我好回憶返起..每朝必食嘅蛋餅,唔偷工減料嘅蛋味..
大角咀不嬲多野食又要幾抵
同朋友都好想去轉台灣旅行食野,
唯有去下係台式野頂一頂癮先na!
尼頭有間長期都排哂隊既台灣野,
lunch time真係好多人..
揀左尼間又係台式野試下,E~又唔錯wo😝

鹵排骨便當

一黎真係嘩左聲,因為個份量真係好大個!
大大塊鹵排骨,大過我手掌,而且配菜超多,等於叫左個小蔬菜🥬
但又唔會係吉列豬扒個種熱氣👍🏻加埋隻半熟蛋!好食呀☺️
相比起尼個價錢有尼個份量都算抵!

眷村紅燒牛筋牛肉麵

麵身個人認為再硬返多少少就更正啦~~
超濃芋泥蛋餅

仲要加埋「超濃」點抵擋得住...
繼續佢大件嘅節奏,飽滿嘅蛋餅,真係要趁熱食!
每朝必食嘅蛋餅,唔偷工減料嘅蛋味..同埋咩都要有芋泥涵..好creamy好加分👍🏻

另外叫左個<燙青菜($22)>
本身以為只係普通烚菜,估唔到佢個汁幾有誠意
鹵汁得黎混合左蒜既配料,唔錯唔錯😛

<蜂蜜綠茶; 蜂蜜麥茶(+$9)>
2杯都揀左蜂蜜,感覺都好養生潤喉
又唔會太甜,好台式
特別係個麥茶,麥味非常重,加上熱熱的
飲落去好舒服😋

2020-10-12
3 分鐘 (堂食)
鹵排骨便當
眷村紅燒牛筋牛肉麵