2022-08-05
早前朋友極力推薦銅鑼灣一間正宗印度菜,一直偏愛東南亞菜嘅我就決定去一探究竟。第一次聽Dilliwali呢個名,係喺Bollywood電影內男女主角因Dilliwali Girlfriend插曲而翩翩起舞,聽到呢個名就覺得好愉快,唔知係咪想令人食完就開心到跳舞呢?💃🏼😉食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️總性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😚🤍𝘙𝘢𝘴𝘮𝘢𝘭𝘢𝘪 𝘙𝘢𝘣𝘳𝘪 𝘍𝘢𝘭𝘰𝘰𝘥𝘢甜奶球配特色甜絲 $85每次去印度餐廳,必點嘅喜慶甜品。海綿般嘅甜奶球浸泡在由濃稠牛奶+玫瑰糖漿+豆蔻裡面(感覺似係有淡淡香料味嘅煉奶),灑上開心果碎,每次食完都幸福感滿滿。🧀💛𝘗𝘢𝘯𝘦𝘦𝘳 𝘗𝘢𝘭𝘢𝘬 𝘞𝘢𝘭𝘦 芝士波菜咖喱 $95Cottage cheese粒粒分明,結實質感掛滿菠菜蓉,令每一啖都係入口即化嘅感覺,稍微咬開粒芝士cube,淡淡嘅芝士香氣喺口中四散~🐤🍗𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘛𝘪𝘬𝘬𝘢香草串燒雞柳 $138全晚味道最濃郁嘅一道菜,亦係印度新德里名菜。用高溫窯烤熟雞肉,保持鮮嫩肉汁,絲絲雞肉食落口都唔會「鞋口」。🥒💚 𝘊𝘶𝘤𝘶𝘮𝘣𝘦𝘳 𝘉𝘳𝘦𝘦𝘻𝘦有青瓜、薄荷、青檸、毯酒調製而成,剛好中和剛
食物質量:⭐️⭐️⭐️⭐️
總性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🐤🍗𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘛𝘪𝘬𝘬𝘢香草串燒雞柳 $138
🥒💚 𝘊𝘶𝘤𝘶𝘮𝘣𝘦𝘳 𝘉𝘳𝘦𝘦𝘻𝘦
有青瓜、薄荷、青檸、毯酒調製而成,剛好中和剛才食嘅所有濃香感覺,喚醒左味蕾嘅清新感。好似當你好眼訓,突然食左粒香口膠一樣咁舒暢(比喻姐,放心無香口膠味🤣)