2007-04-19
有一晚行開旺角, 又唔知食咩好, 行行下好想食車仔麵, 但又唔知邊間好味, 見到對面有一間食車仔麵, 而我呢面又有一間, 十五十六咁, 於是本住搏一搏冇頻撲精神, 就入左呢間度試!入到去地方幾大幾寬敞光, 十分光猛, 環境絕對比到我一種乾淨舒服感覺! 起初以為坐底先叫, 點知原來係叫左先坐底, 好有車仔麵feel!於是叫左米線, 豬紅, 豬皮, 豬腸同牛肚而友人就叫左紅腸, 豬腸同牛肚右米粉!米線煮得幾好, 唔硬唔太淋, 有口感好咬口; 豬紅唔會一夾就碎, 味道都幾好, 可以; 豬皮就麻麻地喇, 因為唔夠爽口, 都算入味, 一般啦; 豬腸唔會太肥, 又唔會太韌, 味道唔錯, 好味; 牛肚唔韌又夠入味, 算中規中舉可以啦; 至於紅腸就普普通通啦, 冇咩驚喜! 湯底都幾好, 唔會太咸太重味精, 再加少少辣汁就非常惹味!埋單貴, 四個都係$23, 抵! 都有驚喜架, 皆因車仔麵旺角區做咁價錢有咁質素, 實在係食客之福, 絕對好過極之好多多聲! 下次有機會一定會再黎!