餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2024-09-09 231 瀏覽
车仔面🍜 元朗老店 永年一间超过50年历史既车仔面档,元朗呢间永年老店,起初只有一间的就是元朗店。由十几年前既20蚊一碗三餸面,食到至而家40几 蚊一碗 三餸面,见证住时代变迁、通胀既香港。而家永年开左好多分店,我始终都是喜欢来这家元朗老店。今日星期日,店铺太多人喇,要外卖返屋企食。永年既辣酱系好出色的,是香辣而且很辣,我也只能吃小辣😆 记得要加猪肠汁,汤底会浓郁啲!今日好肚饿拣左个大碗面🍜同一个拣大碗餸「小辣」多猪肠汁~~~大碗餸同大碗面肉眼望落去相差无几,一样咁大碗!系抵食既,有猪红、猪肠、猪皮、鱼蛋、鱿鱼、萝卜、鸡翼、鸡翼尖菜,成碗有10款餸咁多,好大碗,满足10个愿望,细食既嘅两个人一齐食一碗,我认为系抵食之选!好好味,仲加咗$19要韭菜猪红✅🤗👍🏻猪红真系好入味,都系有永年嘅味道👍🏻 经过永年嘅特制酱汁加工腌制,非常入味,萝卜煮得好腍,也是很甜👍🏻 下午茶时间会有 「特厚爆浆酱」咖央鲜油多士 、奶酱鲜油多士,厚多士脆口,10分邪恶爆酱,很好味亦有新鲜感,呢两样我都好喜欢吃🫶🏻饮品- 经典红豆冰同埋抹茶红豆冰经典红豆冰奶味香浓,而抹茶红豆冰会无甘甜,可帮助消消脂😆呢两个特饮
车仔面🍜 元朗老店 永年

大碗餸同大碗面肉眼望落去相差无几,一样咁大碗!

好好味,

饮品- 经典红豆冰同埋抹茶红豆冰
经典红豆冰奶味香浓,而抹茶红豆冰会无甘甜,可帮助消消脂😆呢两个特饮都好正!

永年而家多咗好多款式嘅小食,仲有自助售卖机🫢唔使好似以前咁样排长龙等好耐先有得食👍🏻真好

📍 永年士多 (宝城洋楼) (元朗)
元朗教育路88号宝城洋楼地铺2-4号

#pancakebb #pancake #元朗美食 #香港美食 #永年 #永年士多 #元朗永年 #车仔面 #香港必吃 #元朗必吃 #香港车仔面