2016-09-08 929 瀏覽
拳頭咁大個紫菜包飯見過未?炭火紫菜包飯(餐廳名 )主打嘅就係拳頭咁大個嘅紫菜包飯。一份已經質飽兩個人...not kidding 三個大人叫左四碟野,份量都好大,落足料嫁🙆🏻辣味炭燒豬肉紫菜包飯真心好大份,嗰碟有¾個手臂咁長,個飯有拳頭咁大,但重點係辣味真係超級辣,食到五官都刺激到痛😡😡,唔食得辣真係唔好揀辣味,但啲醃豬肉好好食,最後食唔晒要打包。韓式泡菜冷麵唯一可以解辣嘅就係呢個冷麵,啲紫菜麻麻哋香,啲麵有少少酸辣醬,幾開胃,但就嫌味道稍清淡,食過好多韓國冷麵都係甘,或者真係吾岩口味。啲冰食到最後都未溶得哂。醃牛肉炒飯成餐野最欣賞就係呢個炒飯,炒得好香,而且有我最鍾意嘅生蛋,不過個炒飯都幾油膩,食完之後就再食唔落個紫菜包飯。辣炒芝士年糕個年糕就一般般啦,我嫌啲汁唔夠傑,而且味道普通,點睛之處就係個芝士,幾分鐘就變咗好似香口膠咁嘅質地,所以好難去撕開食,但唔好咁就嫌棄佢,食落佢真係好香牛奶同芝士味。唔食年糕都要食埋舊芝士!!間餐廳同屋企人已經食過兩三次,覺得個水準都keep得幾好,所以平時冇煮飯都會黎呢度食晚餐,我見而家旺角,銅鑼灣都有開分店,約朋友就好就腳👯而且價錢合理,份量又夠大呢
三個大人叫左四碟野,份量都好大,落足料嫁🙆🏻

辣炒芝士年糕
辣炒芝士年糕

間餐廳同屋企人已經食過兩三次,覺得個水準都keep得幾好,所以平時冇煮飯都會黎呢度食晚餐,我見而家旺角,銅鑼灣都有開分店,約朋友就好就腳👯而且價錢合理,份量又夠大呢🍽
韓國醃漬