2016-04-17 1610 瀏覽
今日又去西貢行山,上次試過出名既西貢咖啡店菠蘿包,因為卡路里太高,於是諗住換一間試下。openrice就search到蘑菇麵包店,睇個名仲以為佢地將麵包整得好似蘑菇,但好似唔係😂😆入左間舖,有d逼,但麵包同埋餡餅種類超級多,因為諗住帶上山食,餡餅唔方便,同埋又超鍾意食麵包,於是就簡左一個細細件既麵包,店舖入邊所有麵包,批既名稱全部都係用英文,店主好似都唔係香港人,原諒我英語vocabulary有限,基本上全部唔識,是但睇樣簡左一個好似麥包但加左d海苔既包。事實證明佢唔係海苔,係d香料,都唔錯既,包小甜,香料鹹鹹地,但係好似尼個唔係麥包掛,唔知,我話左啦,食完都唔知咩包,用咩材料整既,加左d咩香料⋯⋯建議店家加番一個中文名好d😂

建議店家加番一個中文名好d😂
唔知咩包,英文太複雜⋯