2016-07-22
期待已久嘅Hello Kitty中菜軒❤️原來入面唔係好多Hello Kitty公仔🤔試左d新推出嘅食品:Hello Kitty鮑魚燒賣 $68同一般嘅點心籠唔一樣,係正方形嘅,上面仲印有Hello Kitty圖案,鮑魚都有Hello Kitty個樣,又大粒又多鮮蝦肉,幾彈牙。Hello Kitty紐西蘭青口補骨湯 $78/位青口殼上仲雕左蝴蝶結,除左有青口,仲有粉絲係入面,個湯好濃郁,飲落好清甜,一問之下,原來青口素好健康,對骨骼好有幫助,女人真係要補一補。Hello Kitty爆炸炒飯 $128炒飯有少少乾身,甜食同咸食夾埋一齊我唔太鍾意。Hello Kitty芝士撻配雪葩 $68最好食係呢樣,有暖暖既流心芝士係入面,可以媲美出面買嘅芝士撻。Hello Kitty木桶豆腐花 $48特製嘅Hello Kitty木桶,豆腐花豆香味濃,入口好滑。呢兩碟唔係新品,不過想影相同試下:Hello Kitty蝦餃皇 $68大大粒嘅鮮蝦,晶瑩剔透,蝦餃皮唔會好厚,鮮蝦好鮮甜。流沙奶黃包 $62靚到唔捨得食,估唔到放左一陣都仲有流沙嘅效果。之前都聽過人話呢間野好睇唔好食,但今日食完我對佢改觀,又靚又好
試左d新推出嘅食品:
炒飯有少少乾身,甜食同咸食夾埋一齊我唔太鍾意。
呢兩碟唔係新品,不過想影相同試下:
大大粒嘅鮮蝦,晶瑩剔透,蝦餃皮唔會好厚,鮮蝦好鮮甜。
靚到唔捨得食,估唔到放左一陣都仲有流沙嘅效果。
之前都聽過人話呢間野好睇唔好食,但今日食完我對佢改觀,又靚又好食。