2024-07-11
📍俊軒越南餐廳中環永吉街36號永吉利商業大廈地下E號舖呢度個海南雞真係令我朝思暮想,今晚去開呢頭,一早已經有諗好嚟呢度食佢隻雞,點知今晚夜咗嚟,啲雞比人叫哂,當堂灰咗,老闆娘就出嚟介紹其他嘢都好好食,一於就試下,果然無介紹錯👉蕃茄蟹肉湯檬💰$83😋😋😋😋.9/5呢個湯粉都係鎮店之寶,湯底非常鮮甜惹味,有濃濃嘅蟹甜味,面層鋪上一層鮮蟹肉,檬粉又夠滑,每一啖都好惹味,食唔停口,成碗食到一滴都無剩👉烤牛肉沙律💰$98😋😋😋😋.7/5炎炎夏日,無乜胃口,叫個沙律食開下胃,爽甜青瓜,配上入味嫩牛肉,非常清新👉鵝肝醬豬頸肉法包💰$75😋😋😋😋.8/5店舖新推出法包系列,當然要試下,非常大件,法包烘到脆卜卜,包住海量豬頸肉,配埋鵝肝醬真係好出色,仲夾雜住配菜,口感非常豐富,要大口大口咁食回頭:yesyesyes!全部嘢食都咁出色,都唔知要去幾多次先可以試勻哂
中環永吉街36號永吉利商業大廈地下E號舖
👉蕃茄蟹肉湯檬