2024-01-08 537 瀏覽
踩入「Liberty Coffee & Wine」,食意粉食到飽咁爽!先嚟個黑松露牛肝菌汁燒帶子扁意粉,個汁香濃得滯,滿滿的松露香氣,帶子又大又鮮,啖啖肉感,真係口感一流。配上啲意粉,就算飽到爆都要夾多啲!小食前菜嗰碗南瓜湯綿滑得嚟又唔太甜,真係滿足到我對湯的所有幻想😍。再試埋冬陰功炸蝦海鮮意大利飯,正宗泰國味,辣辣地喺舌尖上跳舞,蝦仔肥美得嚇人,隻蝦真係咁長㗎!米飯吸足鮮味,每粒飯都攝住冬陰功嘅精華。至於飲品,個Liberty signature自由橋好特別,creamy嘅質感同ice coffee香味撞埋一齊,令人飲咗一啖仲想再啖。Fantasy Island夢幻島茶,混合咗菠蘿同荔枝,酸甜得黎又清新,啱晒呢個天氣。寫住食評,我都想再去過口癮,下次試下個櫻花蝦海膽扁意粉啦,諗到就又餓返嚟😆。