2019-05-08 62 瀏覽
觀塘有好多特色既工廈餐廳「高興」係其中一間有特色既餐廳由閘門設計,餐廳內裝修都充滿特色及懷舊味道而且仲有一個小型舞台名乎其實,喺到真係會覺得好高興因為可以一邊享用美食之餘又可以聽live music想要聽live music 建議預先打去book 位時問埋當日有無live music我去果日係星期六,好彩撞岩有人演唱,而且仲可以每一檯客人點唱一首歌,咁岩有檯客人生日點左生日歌~氣氛好好呀講返食物先叫左2個主菜,2個小食,甜品及飲品美國頂級肉眼扒(9安士)蒜蓉汁薯條+沙律伴碟,薯條炸得好脆身~好味肉眼扒要左7成熟,好似熟得濟,有小小靭,下次應該要6成,但味道係幾有牛味的Carbonara 似偏向白汁類既Carbonara, 如果鐘意芝士味濃既就要另加芝士粉喇水牛雞翼配特色醬雞翼皮炸得好脆,雞肉夠入味,再沾埋有小小香草味道既特色醬感覺好清新,減去不少油炸既油膩感因為有小朋友同行所以走辣,即刻被佢地秒清碟雞翼意式蕃茄菠菜芝士意大利雲吞蕃茄醬汁帶小小酸可以跟濃味芝士雲呑取個平衡香蕉船甜品餐牌好得意,係人手繪畫既,畫得好靚小朋友見到香蕉船好開心,一隻船有3款味道雪糕,雲尼拿(配焦糖醬),朱古力,
觀塘有好多特色既工廈餐廳
「高興」係其中一間有特色既餐廳
由閘門設計,餐廳內裝修都充滿特色及懷舊味道

而且仲有一個小型舞台

名乎其實,喺到真係會覺得好高興
因為可以一邊享用美食之餘又可以聽live music

講返食物先
叫左2個主菜,2個小食,甜品及飲品

美國頂級肉眼扒(9安士)蒜蓉汁
薯條+沙律伴碟,薯條炸得好脆身~好味

Carbonara

水牛雞翼配特色醬
因為有小朋友同行所以走辣,即刻被佢地秒清碟雞翼

意式蕃茄菠菜芝士意大利雲吞
蕃茄醬汁帶小小酸可以跟濃味芝士雲呑取個平衡

香蕉船
甜品餐牌好得意,係人手繪畫既,畫得好靚
小朋友見到香蕉船好開心,一隻船有3款味道雪糕,雲尼拿(配焦糖醬),朱古力,士多啤梨
仲配有3/4支士多啤梨朱古力百力滋
最底層仲有朱古力脆脆豆,食得好滋味
成隻香蕉船都幾大份,食完飽左

朱古力碎咖啡沙冰
一上枱好吸引,好大杯😍而且有好多cream同朱古力醬😍雖然有好多古朱力醬,但都無被佢蓋過晒啲咖啡味,仍然可以品嘗到好香既咖啡🤤
2019-04-06
  • 高興雞中翼配特色醬