2018-02-23
自從黃竹坑開通左地鐵都一直未有機會過去所以就趁住放假就過去行下順便覓食啦~去到唔知頭唔知路就發現到有間cafe好似幾寬敞又乾淨企理於是就入去試下 睇一睇個餐牌發現原來呢間cafe既食物種類係包羅萬有 好多國家既菜式都有 例如西餐,泰國菜,日式,韓國菜等等 前菜叫左個Bacon Potato Salad~一黎到已經比佢嚇一嚇 因為份量都幾多 而且味道比我想像中好好多!! 我覺得呢個沙律好好食 材料好足夠 加上有少少煙肉乾碎配撘上軟身既薯仔令到口感更上一層樓~呢個沙律雖然好多沙律醬但唔會令人覺得好「漏」反而幾開胃~不過真係幾大碟下haha至於主食方面就分別點左Green Curry Chicken Rice 平時好少會係Cafe或者比較西式嘅餐廳去點一啲比較偏亞洲嘅菜式,因為會驚冇咁好食但呢一間出奇地比到驚喜!我最中意用佢個咖哩汁黎撈飯加埋好滑既雞肉真係送飯一流😋最值得讚既係啲雞肉好滑,唔會覺得好「鞋」~另一款就叫左個意粉~Carbonara Onsen意粉黎講自己比較中意食多醬而且「結」既意粉~今次叫呢個正正就係中哂我中意食既要求~好開心 因為個意粉好多醬~最最最最正既係配埋流心蛋~超好
Bacon Potato Salad
至於主食方面就分別點左
Green Curry Chicken Rice
Green Curry Chicken Rice
另一款就叫左個意粉~Carbonara Onsen
意粉黎講自己比較中意食多醬而且「結」既意粉~今次叫呢個正正就係中哂我中意食既要求~好開心 因為個意粉好多醬~最最最最正既係配埋流心蛋~超好食!超級推介!
Carbonara Onsen
最後叫左杯飲品~Lychee Soda w/Aloe Vera
感覺呢杯荔枝飲品好fresh~食完咁多濃味既野飲杯清清地既飲品都幾唔錯~
Lychee Soda w/Aloe Vera
下次黎黃竹坑一定會再食呢間!份量又多而且價錢又合理 重點係好好食~好有驚喜!