2021-09-23
朋友之前同我講食過這間味道幾好,咁就預約左係中秋節果晚食.見到有3個套餐,覺得價錢有點貴,不過好食既話就算啦.個套餐裡面其中一樣係豉汁蒸白鱔,我自己好鍾意食鱔,見到有就即刻落單.隔左一陣有人行過黎同我講話無曬豉汁蒸白鱔,叫我轉其他.本身我食晚市最早果批,無白鱔我已經覺得好奇怪.不過無就無辦法,咁問佢可以轉咩,佢話可以轉燒汁鱔片.我立即成頭問號???我反問佢點解有燒汁鱔片反而無豉汁蒸白鱔???個侍應講到吞吞吐吐咁,跟住就叫左負責人過黎.我問點解會咁,佢就話今日買左好多鱔,但係有客人叫左,所以俾唔到我.食晚市最早果批,本身有好多鱔,但有人叫左.唔係無鱔又俾唔到蒸鱔我??????個負責人都係講到吞吞吐吐咁,好唔情願先講可以俾豉汁蒸鱔片.我聽完先明白佢係唔想開條新鱔俾我,諗住用鱔片打發我就算果刻我唔想同佢嘈,你有鱔俾出黎,又好食既話就算啦......點知上菜果時見到個豉汁蒸鱔片,又細碟,又乾,又唔係好食其他野食係幾好既,但係俾個鱔片攪到無興致.其實好唔好食都係其次,重點係這間舖既人做野手法令我感覺好嘔心.總括而言,這間唔會再食
隔左一陣有人行過黎同我講話無曬豉汁蒸白鱔,叫我轉其他.
本身我食晚市最早果批,無白鱔我已經覺得好奇怪.
不過無就無辦法,咁問佢可以轉咩,佢話可以轉燒汁鱔片.
我立即成頭問號???
我反問佢點解有燒汁鱔片反而無豉汁蒸白鱔???
個侍應講到吞吞吐吐咁,跟住就叫左負責人過黎.
個負責人都係講到吞吞吐吐咁,好唔情願先講可以俾豉汁蒸鱔片.
我聽完先明白佢係唔想開條新鱔俾我,諗住用鱔片打發我就算
點知上菜果時見到個豉汁蒸鱔片,又細碟,又乾,又唔係好食
其他野食係幾好既,但係俾個鱔片攪到無興致.
總括而言,這間唔會再食