2009-05-25
美食三人組又出動啦~~夜露死苦!星期一晚上, 食客不多~~只有兩三台客~~今次黎主要係睇左雜誌介紹~~話呢間食蠔唔錯~~咁就約左兩個同道黎試試~~黎SOHO區食西餐緊係要叫枝洋酒飲下啦~~叫左枝最平既白酒($380)Peter Lehmann Futures Shiraz 2006. 小弟唔係好識欣賞洋酒(平常飲開老金威同藍妹多 ). 覺得味道唔錯就是了~~我地話想食蠔~~服務生叫我地去BAR枱睇~~因為唔係正式食蠔既時候~~蠔的款式不多~~只有4種~~那麼就每人每款要一隻吧~~由淡口味順時針開始食~~都幾生鮮~~其中有個朋友食完話有幸福既感覺喎~~ (太超過了吧~~ )主菜叫左3樣, SHARE食:-炸魚薯條--炸魚好正呀~~薯條都好好味~~ 不過炸魚實在太細舊了吧~~-烤三文魚柳--加了大量薯蓉同大力菜~~美味~~-烤鴨腿--呢個就一般~~冇咩特別~~可能飲左D洋酒~~HIGH HIGH 地~~有人提議追加生蠔~~冇人反對下又叫多6隻~~呢次我唔好彩食到一隻有D唔新鮮既蠔~~要扣分~~食完又實在太飽~~呢個故事教訓我地見好就收~~唔好貪心~~
星期一晚上, 食客不多~~只有兩三台客~~
黎SOHO區食西餐緊係要叫枝洋酒飲下啦~~
我地話想食蠔~~服務生叫我地去BAR枱睇~~
因為唔係正式食蠔既時候~~蠔的款式不多~~只有4種~~
那麼就每人每款要一隻吧~~
主菜叫左3樣, SHARE食:
-烤三文魚柳--加了大量薯蓉同大力菜~~美味~~
-烤鴨腿--呢個就一般~~冇咩特別~~
呢次我唔好彩食到一隻有D唔新鮮既蠔~~要扣分~~
食完又實在太飽~~
呢個故事教訓我地見好就收~~唔好貪心~~