2019-11-01 426 瀏覽
去左銅鑼灣揾朋友食飯,係附近揾到呢間餐廳好似幾高檔咁,就決定去試試😍黎到見到呢度都幾多放工look既人黎食,就算係平日夜晚都唔算少人😊叫左個grilled caesar黎做前菜,同普通沙律唔同既係佢除左麵包粒之外,仲加左魚乾仔,食落口感更加豐富🤗小食叫左個Arancini,睇個名真係第一次見,原來係一種意大利菜黎,睇個樣好似高級版既章魚燒,佢係炸飯糰咁,入面既飯已經調左味,之後點炸漿落去炸,外脆內軟,好新奇丫😍主食叫左卡邦尼意粉,好creamy,唔會乾,煙肉仲要有好多粒🙈正另一個叫左個Duck Risotto, 呢個都係第一次食,佢呢個仲足料,有一大舊鴨脾比你食,平時我唔係幾好食鴨肉,但呢個煮得好出色,一黎就聞到好香既鴨肉味,肉質嫩滑,個飯既質感都啱啱好😍食到呢到其實都好飽,但都係想食個甜品叫左個brownie sundae,整得一d都唔馬虎,brownie 質感綿密,上面加個vanilla 雪糕,再上糖漿,望落勁高級丫🙈最後食左$583有前菜,主食同甜品,仲要咁高質,得閒黎放肆下都唔錯🙈

食到呢到其實都好飽,但都係想食個甜品

• Duck Risotto
  • Arancini