2018-09-06 1404 瀏覽
大概年幾兩年前去過一間位於中環既摩登中式點心和小菜餐廳,印象唔錯,原來尖沙咀都有分店,等我再試多次先😆.<火焰菠蘿> 😍呢個上菜有驚喜,成個菠蘿燒住上,咁梗係相機食先啦😄一打開香噴噴色澤豐富,菠蘿鮮甜可口,一d都唔酸,牛肉香軟多汁,清新醒胃,果然係必食之選😋.<點來聚聚>個名幾得意,原來呢款菜包括五款特色點心,有墨魚汁餃,芋蓉流沙,柚子蝦餃,酒釀棗糕和賽螃蟹餃😃賣相不錯,不過味道都係預料之內,唔算特出。.<金菇翠苗>呢個金菇炸得幾香脆,翠苗幼嫩香甜,一啖脆脆金菇一啖軟軟翠苗係食得幾滋味😄.<陳皮燉梨>秋意濃濃天氣乾燥,最後嘆返個燉梨,雖然唔係好食到有陳皮味,但甜甜地夠晒潤喉啦😚.整體上幾好,記得第一次試過松露香菇,白玉玉鴿,猛虎咬豬又真係幾好味。呢間餐廳每樣細細碟,人少少又想試多幾款唔同既菜式就最岩啦,環境幾舒服,下次三五之己聚首一堂可以試下呢度啦👍
<火焰菠蘿> 😍
<點來聚聚>