2013-10-24
一定要訂枱,因為我地企响門口等人齊時不斷見到walk-in果d要等到9點後先有位,仲要只係平日,假期一定更加要訂枱。香港地而家食飯要訂枱是常識吧!我地一共7大2小1BB,餐廳安排左左右兩張枱俾我地,十分闊落,坐得好舒服而本身間餐廳都唔係將在場排到密密麻麻,行步路都要打側身果D,呢點確係抵讚。食物方面,肉類選擇都算多,但味道全部差唔多,係偏甜的,但我覺得幾好。成晚燒得最多係牛仔骨,其次係牛柳粒,雞翼係大大隻,羊扒就被評為唔好食,仲有菇類,大大片雞脾菇,燒完係好好味。冷盤有蝦,青口同螺,亦有刺身同壽司,算係唔錯。熱盤亦有好多,多數係炸物,炸春卷、炸魚柳、炸魚餅之類,仲有炒飯,算係幾多選擇。到甜品款式,拍得住唔少酒店(當然唔係話5星級水準果d啦),但好多款都好好食,特別推介相入面細細粒既朱古力,好味有小朋友最開心見到既綿花糖機,爆谷機,仲有個類似朱古力噴泉不過係用d白色物體,唔知係奶定白朱古力,仲有部整雪條機?!第一次見最後,仲有雪糕食,真係大滿足。最後提提飲品係要加錢,全枱位位20就汽水任飲,想飲啤酒就加40。
食物方面,肉類選擇都算多,但味道全部差唔多,係偏甜的,但我覺得幾好。成晚燒得最多係牛仔骨,其次係牛柳粒,雞翼係大大隻,羊扒就被評為唔好食,仲有菇類,大大片雞脾菇,燒完係好好味。 冷盤有蝦,青口同螺,亦有 刺身同壽司,算係唔錯。熱盤亦有好多,多數係炸物,炸春卷、炸魚柳、炸魚餅之類,仲有炒飯,算係幾多選擇。
到甜品款式,拍得住唔少酒店(當然唔係話5星級水準果d啦),但好多款都好好食,特別推介相入面細細粒既朱古力,好味 有小朋友最開心見到既綿花糖機,爆谷機,仲有個類似朱古力噴泉不過係用d白色物體,唔知係奶定白朱古力,仲有部整雪條機?!第一次見最後,仲有雪糕食,真係大滿足。 最後提提飲品係要加錢,全枱位位20就汽水任飲,想飲啤酒就加40。
題外話/補充資料:
小貼士:呢道係無油提供,可以首先攞d五花腩黎煎d油出黎,咁就無咁易痴底啦