2023-12-23 49 瀏覽
這家茶樓,真係將飲茶樂趣提升到另一層次!🍜 大夥兒一齊嚟,開懷擺下龍門陣,先黎個醉雞小食,滑嫩肉質真係軟綿入味,嗌得我心思思再要一碟。熱氣騰騰出爐嘅大閘蟹,每隻螃蟹紮紮實實,肉飽滿得滴油咁,蘸咗醬汁一啖,幾乎要話你知,個世界都甜美咗!🦀一個個茶點,精緻得嚟又唔失地道味。蝦餃皮薄肉厚,每啖都有蝦肉彈牙嘅滿足感。至於北京片皮鴨,脆皮香滑,一路傳統一路跳脫,幾句「好食過癮」已經形容唔到我有幾滿意。😋反而,甜品嘅椰皇燉燕窩,呢碟小甜品,竟然攞到我嘅心頭好位,滋味幼滑,甜而不膩,每一啖,都覺得自己食緊盞中之物。食物之餘,服務嘅效率都一流,有求必應。喺這家酒家感受到,飲茶,原來可以咁有滋有味,咁過癮!