2024-01-26
喺呢間餐廳,第一樣我試嘅係開心果雪糕,外表吸引我添!🍦 首先講吓賣相,青綠色嘅雪糕睇落好清新,但食落去開心果嘅味道就真係略嫌單薄咗啲。咬一口,口感滑溜,就算係淡嘅,都仲算係好清爽,唔會覺得膩口。中間夾嘅餅乾碎,加咗啲嘢嚼,有啲鬆化口感,啫係打邊爐,熱辣辣嘅同涼哋哋嘅咁樣,對比得宜。🤤至於荃灣IKEA嘅薯格同埋肉丸,講真嘅,咁平實價錢俾到呢般份量實在值得一讚。薯格外皮金黃,香脆得嚟唔會太油,沾上自己鐘意嘅醬料,咪就直頭係咁嘅美味啦!肉丸就更加唔使講,香滑肉質,嗰啲汁兜得咁啱,濃郁嘅味道令人一粒又一粒。啱啱食嘅時候,我去食咗佢哋八月新推出嘅小龍蝦芒果沙律。好開胃!小龍蝦肉新鮮滑溜,再配埋芒果嘅甜,清新夠哂味,真係勁啱夏天。😋 酥皮龍蝦羅勒濃湯,呢個真係濃稠得嚟唔覺笠,龍蝦肉掂過九!煙燻蜜糖腸嘅味道都好獨特,微微嘅甜,好夾嗰啲沙律菜。總結,呢個體驗實在係滿分,食物有質素,又唔會喊窮,下次還會返嚟添!👍👍👍