2018-04-12 9469 瀏覽
呢日又同舊事同兼昔日戰友食飯,已經好幾個月無見,當然要食好西。上網見呢間泰國餐廳評語吾錯,又係我地公司中間位置同近MTR,所以決定一試,希望吾會中伏。雖然呢日係平日星期一晚,但都估吾到呢間樓上餐廳都幾full。7點幾入仲要等位tim,好采我地有訂位,所以可以直入。餐廳既裝潢充滿泰國特色,環境有d黑,但每張枱有打燈,所以影相睇menu都無難道。見舊同事未到,叫住個雞翼醫下肚先。蒜蓉味夠,好惹味,雞皮炸到微脆,有成6隻,每人可以食到3隻,正 。南瓜焗飯個靚好吸引,味道仲正。個汁好creamy,海鮮吾腥,炒飯底。內入兼備,必叫。呢杯香茅茶好特別,落左好多香茅,少少甜,鐘意香茅既人應該幾岩飲。Menu都有幾多野食揀,好采夠多圖,吾洗估。另外,我見隔離枱叫既咖哩同印度薄餅吾錯(秒速清哂),下次一於搵埋大食既fd黎再試。雖然呢度有1個半鐘限時,但如無人等都吾會趕人走。呢晚真係坐得舒服,食得開心,傾得暢快 。

見舊同事未到,叫住個雞翼醫下肚先。

蒜蓉牛油越南雞翼

日本南瓜焗海鮮飯

熱香茅茶

Menu都有幾多野食揀,好采夠多圖,吾洗估。

蒜蓉牛油越南雞翼
日本南瓜焗海鮮飯