2024-01-08 73 瀏覽
好忙碌嘅一日,我只係想搵間店食個快捷飽肚又滿足嗰種。於是我去咗間食意粉嘅店。開始,日式照燒肥牛炒意粉嘅香氣撲鼻,肥牛滑溜溜,香口得滯,洋蔥轉出嚟嘅香味同意粉夾硬太戇居,真係得嚟唔油腻,一啖啖都有肉嘅食感,又唔會覺得乾。然後呢,黑松露野菌魚柳炒意粉,黑松露嘅高貴氣息噴鼻而出,魚柳腍嫩入味,配上脆口嘅菜心同多種菌類,嘩,立即感覺到自己喺一個高級餐廳裡面🍽️。每一口都令人回味無窮,我差啲就要過咗癮,佢嘅意粉質地恰到好處,噴香撩味!最後來嘅野菌汁芝士焗薯蓉,熱辣辣嘅,芝士味道豐富得嚟重,上面嘅野菌汁搞出嚟嘅花樣,更加提升咗整體嘅風味,令呢道菜變成一道意想不到嘅美味。結論,今晚呢餐飯,啱啱好,簡單、快捷又經濟,重點係美味😋。下次馋嘴嘅時候,我知道邊間店我會再光顧!