餐廳: 健康齋廚
資訊:

2021-11-20 970 瀏覽
呢間素食店,幾年前曾經同靚媽,試過OK仲吹鷄叫過,以前嘅所謂屋企人來食晚飯,見近來食得肉類太多,想話清清腸胃,11月19号就同靚媽舊地重遊,到此店食番餐素菜,當日合共點了三個素菜及一就個素湯,包括:菠蘿生根,八珍上素,双菇魚腐,及蓮藕,眉豆,腰菓湯,上述食品除咗個素湯,係叫做有C級評分,其餘3個全部都係D级水準,每樣餸嘅材料都係經過,拖水灼熟,然後放入鑊内,係咁意炒兩下就上碟,每樣餸都係白恰味道,真係食到口都淡埋,經此一餐呢間素食店,我寧願食生菓餐都吾會再幫襯佢,起碼食橙有橙味,食柑有柑味,就算食蕉都有蕉味吖,吾似呢間素食店D嘢,樣樣都係得白恰味。