2016-06-20 941 瀏覽
經常來Openrice搵好野食, 因為間中你會找到有驚喜! 就好似飲食coupon, 折扣優惠等是晚同男友用咗Openrice提供的coupon去食burger啦~ 間中都會來棉登徑同朋友飲番杯既, 原來而家多咗好幾間食肆, 但有幾間都已轉手星期日晚上七時, 人不多, 大多數人翌日要上班, 要玩的都在Happy Friday或星期六晚玩夠加上時間尚早, 成條街既人流不算多以前來酒吧, 主要是猜枚劈酒其實而家好多都加入其他新元素, 新玩意, 讓人客無咁單一又無咁悶 很喜歡Quaver House的入口位, 圓錐形拱門, 好似將會進入時光隧道 大熱的手工啤, 呢度都有供應, 6-9pm係手工啤既Happy Hour時段 進入時光隧道後, 見到一排五光十色的燈光 (真的很像) 不過燈光是不會行走的 新元素包括2台鳳凰掟標機仲有Beer Pong玩添不過睇黎睇去, 主廳都唔見有Beer Pong Table喎原來.....時光隧道直入就是另一個private area, 地方都幾大Beer Pong Table亦在此! 主廳及呢度都有得睇波, 亦可以一班大朋友黎呢度開party!睇
經常來Openrice搵好野食, 因為間中你會找到有驚喜!

就好似飲食coupon, 折扣優惠等
間中都會來棉登徑同朋友飲番杯既,
原來而家多咗好幾間食肆, 但有幾間都已轉手
加上時間尚早, 成條街既人流不算多
以前來酒吧, 主要是猜枚劈酒
新元素包括2台鳳凰掟標機
仲有Beer Pong玩添
Beer Pong Table亦在此!
睇見都想玩, 但無理由得我同男友2個自隊
下次人多d, 可以帶佢地黎呢度先
好啦~參觀完畢就要吃好東西
一人點了一份burger + combo

一檯只可用一張openrice coupon呢~ (burger款是任揀)
Combo好抵, 加$48就有薯條及啤酒或無酒精飲品; 加$68就有薯條及House Wine
黎到酒吧, 無理由飲可樂或檸茶架嘛, 緊係要放鬆放鬆

手工啤油都有很多款, 女士就緊係愛啖口味, 我自己就揀左有機士多啤梨味

男友就專一d, 飲番Stella
英田國出品的Samuel Smith
一枝剛好一杯的份量, 冰凍有氣啱哂配熱氣食物!
Organic Strawberry Fruit Ale
未入口已聞到香甜的士多啤啤梨味
啤酒味相對無咁濃, 不過都有5.1%精味, 唔太飲得的女生, 唔好比佢既甜味呃咗而喪飲
場內播緊足球賽事, 男友睇到眼都定埋
我地傾下飲下無耐, Burger就送上啦~
先來我的"Miden 1st Porkchop"
落order的時候, 侍應都很細心的問"Burger需要切開一半上嘛?"
切開方便d食
份量都幾肥厚, 漢堡飽配薯條一流, 仲要係粗薯

仲有d沙律菜伴碟, 唔係淨係得肉咁膩
黑毛豬扒肥厚, 咬落是半肥瘦的豬肉, 所以食落唔會硬掘掘, 乾爭爭咁

中間加埋菠蘿片, 厚蕃茄片, 生菜及芝士, 材料十足又新鮮
漢堡的麵包是輕輕的烤過, 也很軟熟
黑毛豬扒漢堡
男友的"BIG JJ" 自家製頂級牛肉芝士漢堡, 都是加Combo
牛肉是剁碎加入胡椒製成牛肉餅
食落有點胡椒的辣, 肉質鮮嫩
同樣呢份burger都包含厚切蕃茄片, 生菜, 芝士及煮熟了的洋蔥片
BIG JJ比黑毛豬較濃味, 我食開清淡的會喜歡黑毛豬多一點
Combo加的薯條份量也不少呀~炸得好酥脆

邊傾計邊睇波, 薯條用黎送酒真係一流呀!!
Big JJ
男友點多份Fried Spicy Chicken Wings, 火紅色的香辣雞翼
面頭灑了辣味, 味香而不太辣, 大隻肉多
$98/6大隻, 都唔算太貴
Chicken Wings
本身諗住可以飲多一杯, 點知食完半邊burger+其他小食後,
個胃都飽了7成!!
下次用埋另一張$1 手工啤coupon先 (都係起openrice提供架)
題外話/補充資料: 黎之前最好check下有無coupon可用呢! coupon只限happy hour內, 換完即止!
2016-06-19
Organic Strawberry Fruit Ale