2008-12-05 4 瀏覽
平時在旺角區要食pizza意粉, 通常都係那兩家連鎖店. (但我真係覺得這兩家的質素日益下降). 上星期六唱完K, 那我地就過隔離試下California Pizza Kitchen, 因朋友都只係在這間餐廳食過cake, 未食過其他野. 在星期六晚的日子, 等了二十多分鐘也不可以叫很久了. 入座後, 我地叫了三樣野, 半份燒雞沙律, 焗春卷以及意大利雲吞.沙律果然同其他食評一樣, 份量比想像中多, 味道不俗, 我喜歡入面有點點墨西哥脆片, 很香口. 還有粟米粒, 很香甜爽口. 焗春卷及意大利雲吞味道也不錯, 但唔係有好大驚喜. 但絶對好食過在連鎖店食, 特別個意粉. 醬汁好食得多.還有叫了杯凍檸茶, 但平時飲一杯都飲唔晒的我, 雖添加了三次, 但我相信可以都係飲了一杯半左右. (但就已經收了二十多元, 對我來說是唔抵的)希望下次有機會約多些人, 可以試埋pizza同其他意粉
希望下次有機會約多些人, 可以試埋pizza同其他意粉
  • 燒雞沙律