2024-12-18
掛住日本嘅串燒,朋友就帶我來呢間餐廳食正宗日本燒鳥串燒。一坐低,職員就會俾一包暖毛巾抹手,好貼心的服務。🏮前菜白子,同埋呢個星期附送嘅味噌鯖魚🏮師傳omakase10串精選唔知點咩好,揀咗個Omakase 試吓先。有雞翼、雞頸、和牛沙朗、紫蘇葉豬肉、牛舌、鰻魚、秋葵、蘆筍、雞軟骨、雞髀肉串燒。Omakase set入邊仲有滑蛋雞肉飯同雪糕。🏮串燒實在太好味, 火候掌握非常好,外脆內軟,滑溜多汁。我哋encore咗牛舌、雞翼、鰻魚、雞髀肉、和牛肉眼。🏮半生熟柚子胡椒雞胸🏮雞腎🏮雞尾🏮雞皮師傅有講過食材係日本直送、包括日本師傅同埋日本人侍應。師傅好好傾,好風趣,介紹我哋食半生熟雞胸,非常推薦,口感滑溜,似食緊吞拿魚刺身。以往從來唔敢食嘅半生熟雞胸,同雞尾喺呢度都試咗,好驚喜竟然係咁好食。值得推薦,大啲啲朋友一齊過嚟摸杯底食正宗日本串燒,還原日本味道。
🏮前菜
白子,同埋呢個星期附送嘅味噌鯖魚
🏮師傳omakase10串精選
Omakase set入邊仲有滑蛋雞肉飯同雪糕。
🏮半生熟柚子胡椒雞胸
🏮雞腎