2022-12-16
有次同朋友傾今晚去邊度食飯同食咩,佢就話食日本野,我話好阿食邊間,佢就繼續話日本野囉,我話知道食日本野阿但邊間,佢就話人地咪叫「日本野」囉😂「日本野」成個環境都好切合返佢個名,成間餐廳都係行緊日本風格為主。而且呢家臨近聖誕,牆身上都掛左唔同既聖誕裝飾,有聖誕樹、聖誕襪等等,會比客人感受到個聖誕氣氛🥳🥳而且佢既枱與枱中間都會相隔一段距離,唔會坐到好逼同聽到隔離枱講野👍🏻食物方面佢都好豐富,有好多唔同類型既選擇,有刺身、定食、炸物、日式小食等等。咁今次我地就叫左三文魚刺身、豚肉大阪燒、照燒雞扒定食、蟹籽沙律同埋厚燒鰻魚玉子,仲叫多杯熱奶茶😋😂三文魚刺身⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️佢既三文魚刺身好好食👍🏻👍🏻首先要讚吓嘅係佢嘅三文魚刺身好大件,仲要件件都好大件,唔會好似平時出邊有啲舖頭咁細細件,口感十分次好。而且第二樣就係佢嘅三文魚好新鮮好有三文魚香,食得出佢嘅三文魚唔係擺咗好耐又暖哂既🫰🏻仲有就係我地只係叫普通三文魚刺身,但係佢都俾左近腩位我哋,食落好肥美,好食🥳豚肉大阪燒⭐️⭐️⭐️⭐️豚肉大阪燒味道都唔錯,要讚吓嘅係佢成日個大阪燒唔會好厚麵粉,唔會好似咬緊成個澱粉質,而相反入邊係菜比較多,所以食落都幾fresh
三文魚刺身⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
豚肉大阪燒⭐️⭐️⭐️⭐️
豚肉大阪燒味道都唔錯,要讚吓嘅係佢成日個大阪燒唔會好厚麵粉,唔會好似咬緊成個澱粉質,而相反入邊係菜比較多,所以食落都幾fresh✌🏻而且入邊都真係有大大嚿嘅豚肉喺入邊,而豚肉配埋大阪燒一齊食個口感同埋味道都幾好。最重要係佢個大阪燒好大份,一定食得飽!🥳
照燒雞扒定食⭐️⭐️⭐️⭐️
照燒雞扒定食成個套餐都好豐富,有溏心蛋,沙律同埋主菜雞扒丼 🫰🏻佢既溏心蛋十分之流心,食落有好香既蛋味。雞扒丼既雞扒燒得岩岩好,唔會煮到乾爭爭,仲有肉汁係雞扒入邊😋有樣值得一讚既就係佢個照燒汁可以自己落,怕太鹹既落小啲又得,鐘意濃味啲既落多啲都得,可以自己控制👍🏻
蟹籽沙律⭐️⭐️⭐️⭐️
蟹籽沙律味道都幾好,同出邊日本餐廳食嘅質素差唔多👍🏻都係用啲新鮮嘅沙律菜配上沙律醬,而且佢仲有成條嘅蟹柳喺沙律裡邊🫰🏻幾鍾意佢夠多沙律醬
厚燒鰻魚玉子⭐️⭐️⭐️⭐️
厚燒鰻魚玉子都算大份,厚厚嘅玉子裡邊包住鰻魚粒,咬落去可以同時食到玉子嘅蛋香味同埋鰻魚嘅味道,配搭都唔錯。