2021-07-05 206 瀏覽
龍門一番 上海•紫砂燉湯四川擔擔麵紅燒牛肉湯拉麵上湯小籠包上海春卷價錢💲: $45 (主食+點心)好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 4.3/5-邊個話月尾先可以食平嘢,性價比高的餐真係唔嫌多,所以今日要介紹呢間上海野,有個餐超抵食!係附近返工的啱晒😆-✅四川擔擔麵。擔擔麵好濃郁,超香花生味。個湯都好杰,比較似汁咁🤣 帶微微辣味,撈勻一齊食味道好啱重口味人士🙋🏻‍♀️ 麵條有咬口,唔會一patpat😗 會一路食想一路飲多小小湯,不過小心膩。-✅紅燒牛肉湯拉麵🍜 麵條一樣煮得啱啱好。湯底係紅燒湯,有啲甜醬油咁的味道,唔會太鹹🤪仲加埋大量葱,正。牛肉係2件厚牛𦟌,已經煮到腍晒入晒味😍 一咬就會散。-✅上湯小籠包。唔差bor! 真係有湯,肉汁幾鮮甜😛 皮都唔算厚,有小小剔透,可以望到入面的湯。同埋都係新鮮蒸起。-🆗上海春卷。有3條,即係6舊,一個人食勁多😂 皮脆,入面餡料正常,都係啲菜絲蘿蔔絲咁,幾清甜。但佢真係幾油膩,搞到我好想吸吸佢先食🤭-整體呢個餐係超級平!$45有一碗麵同一個點心😱平時小籠包都成$40啦!佢地的下午茶都好似幾抵食架!仲
龍門一番 上海•紫砂燉湯
四川擔擔麵
紅燒牛肉湯拉麵
上湯小籠包
上海春卷
價錢💲: $45 (主食+點心)
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 4.3/5

整體呢個餐係超級平!$45有一碗麵同一個點心😱平時小籠包都成$40啦!佢地的下午茶都好似幾抵食架!仲要質素都幾好,開心😚