2014-02-14 598 瀏覽
Lunch成班人去食飯, 去到呢間餐廳入面竟然一個人都無, 都有少少擔心, 不過天氣凍, 其他餐廳又已經大排長龍, 唯有硬住頭皮入去.本身佢個LUNCH SET係麵鼓湯底, 但自己鍾意蕃茄湯多啲, 即管問下可唔可以轉, 原來加$4就得, 夠flexible. 個蕃茄湯好濃好"傑", 完全合晒心水, 唔會太酸, 啲烏冬就正常啦, 唔特別. 塊雞扒味道好, 煎得啱啱火喉, 塊皮仲脆脆地, 好味.每個lunch set都跟麵鼓湯同蒸蛋, 湯正常日本餐廳既味道, 但蒸蛋就差啲, 有少少霉, 味道算淡.咖哩豬扒飯, 我試左個汁, 少少甜味嗰種, 仲有薯仔, 個汁又係好濃.有個朋友食齋, 其實MENU上無得揀, 問佢佢特登炒什菜同白飯set, 真係抵讚, 唔係間間餐廳都肯幫你special order, 但佢照收番set lunch價錢, 絶對抵讚.估唔到間餐廳既質素又唔差喎, 唔使等位, 又唔嘈, 真係要去多啲先得

麵鼓湯及蒸蛋
咖哩豬扒飯