(非會員)
2007-09-12 24 瀏覽
上到山頂朋友話想食中茱,見到凌宵閣有間中菜廳,咁我地一於試下,這裡是分開兩層,留下大門口對出是酒吧,上層是餐廳主要部分,都有"窗口位"但為數唔多,如果好似我地咁上來又沒有預先留位的話都難䒷 ,但裡面d 工作人員非常之Nice,還被左張咭片叫我地下次上來食野給一張靚枱 給我,雖然唔係經常來,但佢地咁樣講我都會再上來張好枱 (Book 左枱 先),食野方面就點了火焰醉中蝦,XO醬鮑魚卷,漁珠映月(呢個茱他們說之前用來參賽的作品),之後黠多左幾款小菜及炒飯,先講個火焰醉中蝦,個四眼哥仔幫我地燒蝦,他將玫瑰露放入蝦一齊撈埋然後將佢燃燒,洒香樸鼻,正極!! 另外就是試這位黑衫哥仔介紹的參賽作品漁珠映月即是海嵗 鮮蝦玉脯,一試上口,海嵗 味道一流配合新鮮做南瓜汁及海蝦,非常好,這個菜式值得推介給其他人,而服務方面,下至Waiter上至經理都好親切,由巳四眼黑衫哥哥仔,又很推介又攪笑,因燒蝦時候發生d 小趣事(笑話),因火勢猛烈d 火上到這位仁兄個頭頂,所以都幾危險,但他笑覑 講又唔駛剪頭髮,其實這位四眼主任巳經係"Skin Head" AhAh!!!