2025-01-16 150 瀏覽
同事同我慶祝生日,揀左呢間位於上環的西班牙私房菜,仲要由米芝蓮大廚負責,真係受寵若驚。當日見到免開瓶費,都幾適合慶祝。食物主要圍繞鷄,不可不讚厨師真係好花心思,未食過甘好食既鷄肉,所有部位既雞肉都好超嫩滑,好juicy👍🐓Chicken Liver Pate屬於高濃度雞肝醬,配香脆面包食,好濃味好有口感,鷄肝味好濃。🐙Cuttlefish with Allioli Espuma章魚處理得非常好,每粒都好厚身,食落去係彈牙,同平時食開既不同。🐓招牌菜Sabor Chicken Box 杏花雞匣厨師係你面前表演加威士忌燒,有火架。之後鷄肉擺木箱裏,有蘋果木的香味。賣相一流。🍚雞皮油香飯非常邪惡,但味道出衆,雞皮好酥脆,推薦一定要試下。🥢Sabor Spanish Touch Private Kitchen 🌏上環永樂街1-3號世瑛大廈6樓601室
當日見到免開瓶費,都幾適合慶祝。
🐓Chicken Liver Pate
🐓招牌菜Sabor Chicken Box 杏花雞匣
🍚雞皮油香飯
非常邪惡,但味道出衆,雞皮好酥脆,推薦一定要試下。
🌏上環永樂街1-3號世瑛大廈6樓601室