2010-03-15
本來同朋友去食火山石烏冬,不過朋友似乎對鐵板燒有趣d~所以最後都係黎左呢度~~揀左個大蝦牛柳2人set,預左食唔飽陣間會去食糖水~點知,完全估錯哂(個set有)先黎個普通既蟹子沙拉,湯同埋兩色刺身,呢三樣野都唔太得..不過冇耐就黎左三文魚扒驚喜!勁厚呀~仲要一人一塊,食完都三成飽~入面個心係有小小生,外脆內軟,非常juicy大蝦又係一人一大隻,佢係整個牛油汁,味道唔太濃,蝦十分彈牙~蝦頭d膏也很多~食到呢味已經開始飽飽地~之後師傅見我地食得慢,所以佢都等我係食哂d蝦先再整安格斯牛比我地~細心!安格斯牛大約7成熟左右~話明用靚牛都唔會差得去邊,所以好食也是正常的~油脂充足,食左幾塊都開始滯滯地了~略嫌炸蒜片不太足夠~之後佢用牛既脂肪用來炒雜菜有牛油既香味~不過變相也比較油~我地加左20蚊轉海膽炒飯,可惜師傅比錯了客人所以再重新整過~建議不要轉海膽炒飯了,因為o係呢度再食得哂個飯都係難事~最後個甜品係有三個choose,都是普通的甜品~還過得去吧~埋單5xx,以這樣的食材,這樣的份量,我和朋友都覺得食得過~走前他們送了兩張9折卡給我們~一定有下次!
所以最後都係黎左呢度~~
揀左個大蝦牛柳2人set,預左食唔飽陣間會去食糖水~
點知,完全估錯哂
不過冇耐就黎左
三文魚扒
驚喜!勁厚呀~仲要一人一塊,食完都三成飽~
入面個心係有小小生,外脆內軟,非常juicy
大蝦
又係一人一大隻,佢係整個牛油汁,味道唔太濃,蝦十分彈牙~
蝦頭d膏也很多~食到呢味已經開始飽飽地~
安格斯牛
油脂充足,食左幾塊都開始滯滯地了~略嫌炸蒜片不太足夠~
之後佢用牛既脂肪用來炒雜菜有牛油既香味~不過變相也比較油~
建議不要轉海膽炒飯了,因為o係呢度再食得哂個飯都係難事~
走前他們送了兩張9折卡給我們~一定有下次!