餐廳: 湊湊甄選 (K11 Musea)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-01-29 808 瀏覽
作為中價火鍋店嚟講,湊湊都算係天花板級。仲記得第一次食湊湊係好多年前同朋友喺大陸度食,嗰時候食嘅酸菜白肉鍋同埋花花魚糕真係驚艷到我。估唔到若干年後湊湊終於開到嚟香港仲記得大半年前有個優惠係英文名入面有COU三個英文字母就可以免費湯底,啱啱好老公真係有,帶咗佢去食第一次嘅湊湊今日喺附近收工趕到係下午八折優惠前入座,即刻叫個麻辣湯底嚟食佢啲鴨血先今日冇食lunch好肚餓,叫咗兩款肉同埋飛魚籽墨魚滑。次次都想試吓其他嘢,但最後都會叫返呢幾款。飛魚籽墨魚滑係一個波型,對比一啲筒形嘅墨魚滑嚟講,其實都幾唔friendly🤔好鬼難刮落去,不過就咁睇賣相係幾好嘅牛板腱真係次次都咁靚仔,份量都好多今次嘅伊比利亞豬就真係好肥😟淥完其實都冇乜肉食,質素比之前差咗其實次次最開心,都係喺小食吧嗰度食佢嘅麻辣魚皮😻😻😻😻真係好爽脆又夠凍,次次都忍唔住食幾碟先至夠🙈今次係我食湊湊咁多次以嚟體驗最差,入座嘅時候有啲小插曲。事緣係我哋冇book枱,就拎咗Walk in嘅飛,最後竟然等咗九個字先入座(得我地等位),期間不停有人埋單離去,而usher一直都冇人出嚟,就算有人出嚟問咗都話要叫繼續等,要行到入去問先話有位,但

牛板腱真係次次都咁靚仔,份量都好多

今次係我食湊湊咁多次以嚟體驗最差,入座嘅時候有啲小插曲。
事緣係我哋冇book枱,就拎咗Walk in嘅飛,最後竟然等咗九個字先入座(得我地等位),期間不停有人埋單離去,而usher一直都冇人出嚟,就算有人出嚟問咗都話要叫繼續等,要行到入去問先話有位,但入到去見到明明有三四張吉枱,當下真係有啲嬲,希望入座安排可以好啲,記得出面係有walk in等緊既顧客。