2024-02-06
老公生日🎂 所以諗住同佢食餐好既😎❤️去左係尖沙咀呢間日本餐廳🥰 佢哋嘅師傅做出來既所有菜式味道都做得好balance👍🏻 師傅仲要好傾好friendly😆 超級滿意這一餐❤️我地點了極上廚師料理 二人前🥰首位登場⚡️季節料理一品-橙醋酸汁雲子⚡️由主廚多年的經驗處理,呈現出白子綿密滑嫩的口感。再搭配橙醋製作成的橙醋白子,每一口都能品嘗到季節的鮮美!⚡️原隻活西澳龍蝦🦞配香草旦黃醬。~肉質細嫩及質地滑脆,味道十分香濃鮮甜,蝦肉又夠彈牙,做得非常出色!味道鮮美香甜!風味別具一格!~這道菜都經過精心烹調,讓人回味無窮!⚡️熟成刺身盛刺身盛內裏有牡丹蝦、赤貝、14日熟成大拖羅及太刀魚🐟~拖羅魚腩肥美鮮甜,一啖食到唔同嘅味道及口感,層次豐富!~牡丹蝦的蝦味更濃郁,肉質鮮嫩,好像會在口中溶化咁啊😋~一大片赤貝放入口真係好正,夠鮮夠甜夠爽口,夠海水味!~太刀魚肉質細滑,帶有淡淡的甜味,並且不會有腥味。咬下去時,可以感受到魚肉的彈性和滑嫩的口感。南非活鮑魚⚡️ 隻鮑魚係識郁架,有個海草醬配埋,超好食🤤勁爽口!今晚是極度有驚喜生日飯😋
師傅仲要好傾好friendly😆 超級滿意這一餐❤️
我地點了極上廚師料理 二人前🥰 首位登場⚡️季節料理一品-橙醋酸汁雲子⚡️
由主廚多年的經驗處理,呈現出白子綿密滑嫩的口感。
再搭配橙醋製作成的橙醋白子,每一口都能品嘗到季節的鮮美! ⚡️原隻活西澳龍蝦🦞配香草旦黃醬。
~這道菜都經過精心烹調,讓人回味無窮! ⚡️熟成 刺身盛
刺身盛內裏有牡丹蝦、赤貝、14日熟成大拖羅及太刀魚🐟
~拖羅魚腩肥美鮮甜,一啖食到唔同嘅味道及口感,層次豐富!
~牡丹蝦的蝦味更濃郁,肉質鮮嫩,好像會在口中溶化咁啊😋
~一大片赤貝放入口真係好正,夠鮮夠甜夠爽口,夠海水味!
~太刀魚肉質細滑,帶有淡淡的甜味,並且不會有腥味。咬下去時,可以感受到魚肉的彈性和滑嫩的口感。 南非活鮑魚⚡️ 隻鮑魚係識郁架,有個海草醬配埋,超好食🤤勁爽口!
今晚是極度有驚喜生日飯😋