2019-06-28
今晚放左工約左朋友慶祝生日我地幾個朋友又好耐無見一見面肯定又有排傾🤣今次我地揀左係銅鑼灣方便大家放左工就快d到😂我地揀左呢間牛襌燒肉知道主角好鐘意食日本野同燒肉我地專登揀呢間比surprise佢架我係港島返工所以我最早到6點幾呢個時間唔算多人咁我就慢慢睇下餐牌同等佢地黎終於等到齊人了可以叫野食喇大家都好肚餓先叫左飲品解下渴先呢杯雪裡玉係荔枝+火龍果好清新好好飲呀👍🏻另外兩杯藍色,叫藍碟夢、藍碟綺蘿個名好優雅😍跟住就叫左前菜「三點前菜 、蟹籽沙律 、茄子沙律 」海蜇超爽口,我最鐘意蟹籽沙律,夠哂fresh,同埋茄子沙律都好好味,有d泰國feel🤣「五品刺身」磯煮鮑魚 、原條赤鯥、三文魚腩刺身、深海池魚 、刺身帶子 刺身新鮮美味,魚油又重,最重要夠厚身,啖啖肉,真係好好食!最驚喜就係呢條魚既刺身,表面輕輕燒過,放入口,魚既鮮味、味道係我口內洋溢,整個口都充滿著魚味,同其他魚既刺身無論質感、味道都好唔同,好味到又食到嘩嘩聲👍🏻鮑魚夠爽味道濃郁🤤「北海道海膽壽司 」整舊放哂入口海膽一d都唔腥勁鮮勁creamy「極上和牛盛宴」主角出場了每款牛都貼上名稱,好貼心。建議先由最淡味食到最濃味,超滿佈雪
我地幾個朋友又好耐無見
呢杯雪裡玉
係荔枝+火龍果
好清新
好好飲呀👍🏻
另外兩杯藍色,叫藍碟夢、藍碟綺蘿
個名好優雅😍
跟住就叫左前菜
「三點前菜 、蟹籽沙律 、茄子沙律 」
「五品刺身」
磯煮鮑魚 、原條赤鯥、三文魚腩刺身、深海池魚 、刺身帶子
「北海道海膽壽司 」
整舊放哂入口
海膽一d都唔腥
勁鮮勁creamy
「極上和牛盛宴」
主角出場了
每款牛都貼上名稱,好貼心。建議先由最淡味食到最濃味,超滿佈雪花既牛就最後食😍由牛舌開始、尾龍扒、牛臀肉、牛腿上肉、牛外胸腹、牛肩、牛頸脊、小排、肉眼。
由最爽口既牛舌開始食
一路食d牛既質感開始愈來愈嫩口
開始變得入口即溶
我到而家仲好懷念著
實在太美味🤤🤤
好難忘
食左咁多肉,之後就叫左d菜類
中和一下油膩感
「鮮冬菇 椎茸 、翠肉瓜 、粟米 、牛油露筍炒野菌 」
我最鐘意就係
「燒一口日本蕃薯 、吉列生蠔 」
生蠔好juicy
蕃薯好煙靭
「鮮鱈場蟹腳 、特選豬肩肉 」
夠鮮味 夠爽口 無得頂👍🏻
甜品:
「香芒椰汁糯米飯 」
一啖飯一啖芒果再沾椰汁
咁樣食係最好味架