2019-05-08
Teahub既戚風蛋糕直到呢一刻都仲係我食過最好食既蛋糕,果種味道同口感我係外面仲未見到過,今次去係特登去食蛋糕😻💕叫咗2個蛋糕set 分別係抹茶紅豆戚風蛋糕set ($85+一球雪糕18)同焦糖脆脆豆乳戚風蛋糕set ($85+一球雪糕18)抹茶戚風蛋糕茶味好重,但食落唔會好甜,加埋紅豆食都冇問題!一切開係超級多cream爆哂岀黎☺️ 見到都覺得好滿足,而且蛋糕係做到好鬆軟好濕潤。到食呢個豆乳戚風蛋糕,感覺又好唔同抹茶!雖然冇茶味,但食落味道好濃郁,豆乳味好香~ 上面嘅焦糖脆脆可以帶多小小甜味,好脆好快係口入面溶開。雖然呢個蛋糕既cream相對少啲,但蛋糕都保持到好鬆軟🤤 再食多個都仲得呢度最岀名就係茶類飲品,叫咗蘋果花紅茶同玫瑰阿薩姆奶茶 (+$4) 消消膩,好清新好滿足🤪