2019-06-10
呢間餐廳係銅鑼灣比較偏既地帶,朋友帶我黎先識。😶我地中午黎,佢有lunch set,包配菜湯同甜品,我地叫個個set唔到$70,銅鑼灣黎講好抵,佢和牛個餐就貴啲。因為另外見佢都多串燒,一開始驚唔夠,所以叫埋,後尾抱住個肚走🤰🏻個配菜都幾高質,我地都好鍾意個麵鼓湯。平時我自己唔會點雞泡魚乾,朋友點左,食落甜甜地,好正。個免治雞肉串好嫩,佢底下個個係醬油,中間有個生雞蛋,點醬食好濃郁。另外我最鍾意個鵪鶉蛋串,佢表面烤完,將啲醬汁味都烤左入去,好味。另外主菜我點左牛舌,個牛舌好嫩,同埋煮得好入味,另外最重點係,個量真係勁多,通常都係下面鋪滿葱,上面係肉,結果佢全部都係肉,好抵,但都勁飽。朋友點左烤靖魚,我試左啲,魚肉好嫩,我從來唔點靖魚,因為好驚點到「鞋」既,呢個我下次黎會考慮點。不過佢真係好大條,可以點少啲串燒🤣最後個甜品應該係羊羹,但佢無平時個啲咁甜,我覺得係岩岩好,同埋因為細細舊,最後食可以中和全部都係肉既肉膩。總結午餐真係好抵,會再返黎。
個配菜都幾高質,我地都好鍾意個麵鼓湯。
平時我自己唔會點雞泡魚乾,朋友點左,食落甜甜地,好正。
朋友點左烤靖魚,我試左啲,魚肉好嫩,我從來
總結午餐真係好抵,會再返黎。