2017-11-02 74 瀏覽
住喺港島區嘅我,嚟到大埔呢一邊我每一次都必食呢一間日本嘢,因為佢嘅價錢十分之平,質素亦都好高,位置亦都坐得好舒適,好值得食。晚市佢會有套餐,鍾意食平靚正嘅我首先梗係望吓張菜單上面最平嘅係乜嘢啦,估唔到一個套餐最平只係$38,你冇聽錯我亦都冇講錯,係$38!有一條原條嘅秋刀魚配白飯,如果喜歡嘅話仲可以優惠嘅價錢加三文魚刺身六片都係$68。今日我就揀咗個二人嘅套餐,因為比較多嘢食。可以滿足晒我又想食多款式,但係個份量又唔食得好多嘅人。蟹籽沙律同芝麻八爪魚做前菜冇得輸,個個人都會岩食。刺身五點(師傅發板) ,今日有三文魚腩3片、赤身3片、油甘魚3片、左口邊3片、八爪魚3片。真係睇個樣都已經好吸引,我今次特別要介紹嘅就係呢個左口邊,出面平時好少見有呢一樣野,口感食落去爽口,味道鮮甜,好值得試吓。鹽燒鯖魚外面燒到脆卜卜,帶點鹹香,入邊嘅肉有咬口,唔會乾身。雞肉軟骨棒同煙肉車厘茄串,我個人就鍾意食呢一個雞肉軟骨棒,佢係將啲雞肉同雞軟骨攪碎,咬落去軟熟,好似雞肉餅甘,再點小小醬汁仲好食。壽司四件有三文魚,油金魚,赤貝同八爪魚。個飯嘅味道調得幾好,而且大細適中。其實成個餐來講我覺得唔只兩個人食,起碼三

蟹籽沙律同芝麻八爪魚做前菜冇得輸,個個人都會岩食。

其實成個餐來講我覺得唔只兩個人食,起碼三個人食都會夠。如果女士嘅話其實四個人食都不為過,因為除咗上面咁多嘢食之外仲會有一個種牛炒飯,足足有兩碗白飯,再加埋啲配料落去一齊炒,真係好飽架。

如果唔係好似我咁為食的話,其實一個簡簡單單嘅餐已經夠一個人食,一個平均$40嘅餐,兩個人埋單都係$100多啲,你話係咪好抵呢。