2018-05-08
身邊朋友成日向我推介倫哥,因為又好食又抵食! 前晚終於同男朋友黎食!!我地一坐低,店員就好快咁拎前菜同自助調味架比我地,前菜有兩碟一碟涼拌木耳,另一碟係涼拌四季豆(微辣), 酸酸辣辣咁相當醒胃!之後店員就上生果盤😳名叫風山水起😂😂佢地話生果應該係餐前進食的!適逢餐廳周年紀念,餐廳特意送上呢一碟象拔蚌刺身😆😆象拔蚌刺身好新鮮喔,輕輕沾壽司醬油食已經好好味!跟住上既係鮑你上位!鮑魚煮到有酒樓水準(男朋友話😆) 食到唔記得影底🤫之後就到雞煲!我地選左小辣,個人覺得可以再食辣的,下次要叫中辣! 雞煲上枱時未熟的,要每兩分鐘打開撈一撈,大慨4-5次咁就食得! 隨雞煲仲有一碟牛百葉,水魷魚,係比我地差不多食到一半雞既時候加入鍋煮! 雖然雞煲份量唔算太多(可以任加的),但食完都開始有小飽既感覺, 所以我地無追加,因為要留肚大戰海鮮火鍋 🦐🦀🦑🐚到期待已久既海鮮火鍋啦!!店員幫我地收起雞煲轉火鍋湯底,呢點真係太好(成日覺得雞煲加湯打邊爐勁肥)火鍋湯底係時令水果湯,聽落好似怪怪的,不過飲落清清地配海鮮一流,因為唔會遮左海鮮的鮮味! 海鮮拼盤份量勁多,有蟶子皇,象拔蚌,生蠔,肉蟹,龍躉片,脆肉蚖魚,海蜆,
到期待已久既海鮮 火鍋啦!!店員幫我地收起雞煲轉火鍋湯底,呢點真係太好(成日覺得雞煲加湯打邊爐勁肥)火鍋湯底係時令水果湯,聽落好似怪怪的,不過飲落清清地配海鮮一流,因為唔會遮左海鮮的
鮮味! 海鮮拼盤份量勁多,有蟶子皇,象拔蚌,生蠔,肉蟹,龍躉片,脆肉蚖魚,海蜆,馬刀貝同海蝦!全部海鮮都好新鮮同清潔得好乾淨!除左頭四樣之外,其他海鮮係可以無限refill🤭🤭名副其實食海鮮可以食飽飽! 食完個湯底勁鮮甜呢!另外,仲有好彈牙同足料既自家手打蝦滑同墨魚滑, 手切新鮮牛肩脊(肥瘦均勻十分鮮甜,不過唔係任食),特色什丸,雲吞水餃同蔬菜籃!其實食晒餐廳提供既第一輪火鍋料已經係好飽好飽好飽!
講真出面食散叫打邊爐都未必食到咁多唔種類而新鮮既海鮮,而且用呢個價錢可以一次過食到雞煲,海鮮火鍋,鮑魚,牛肩脊,我同男朋友都覺得物超所值絕對有下次,難怪身邊朋友個個都話正!🧐🧐