2022-09-17
一期一會食漢堡包🍔癮又發作🤣,相約好友到佐敦捐窿捐罅試小店Burger Lab。舖頭唔大得幾個 高櫈座位,應該係老闆一個人廚師、收銀同樓面一腳踢。漢堡種類有十款左右算多,另外小食薯條、薯格 、雞翼、炸洋蔥圈 等等。😊漢堡包除咗牛肉以外都唔係我心水,餓餓地揀個最大嘅特級牛肉漢堡。 原本要求廚師可唔可以漢堡三成熟,佢話唔得,因為之前有食客嫌生得滯影完相畀負評對佢生意有影響, 我心諗嗰位食客如果怕生得滯驚腸胃敏感嘅話,應該落單前就要同廚師講明自己要幾多成熟,因為每間漢堡餐廳廚師要求都唔同,或者去麥當勞唔使嚟小店食漢堡。💁🏻♂️漢堡有兩塊手打牛肉,廚師都按我喜好,盡量畀我生D五成熟,有口感肉味重有肉汁,蔬菜新鮮芝士溶咗好香有隻煎蛋流心,再加埋兩塊香口嘅煙肉味道豐富有層次好味。😋😋😋😋😋