2024-07-11
經過呢間烤魚雞煲幾次被餐廳雅致嘅裝修吸引,一早bookmark咗,今日想食雞煲就同朋友嚟咗試下。座位設計非常舒適,枱同緊枱之間有足夠空間,四周圍擺咗畫同擺設,仲有悠閒嘅音樂襯托,好似置身咗喺Cafe咁~餐牌選擇多,有冷盤、串燒、川式小炒、當然唔少得每檯必點嘅即烤新鮮巴蜀烤魚同秘製鮑魚雞煲;我哋揀咗半隻鮑汁雞煲($228)小辣,秘製醬汁香濃惹味,小辣辣度剛好,唔會太刺激恰到好處,雞件火候控制得很好,香滑鮮嫰~ 另可以加$30要一隻鮑魚,鮑魚爽口彈牙入晒味,食埋鮑魚更加圓滿~另外點咗一碟涼拌萵筍($48),爽口萵筍絲夾埋蒜蓉醬汁一齊食,清新惹味可以中和一下。配料加左黑柏葉($78),大概煮20秒左右就食得,爽口有嚼頭,盡索雞汁嘅精華~最後叫埋薯粉/粉皮($28)作結,鍾意佢盡吸湯汁精華外,亦鍾意佢煙靭嘅口感。整體用餐體驗非常舒適,食完唔會成身味,餐廳亦有部份戶外座位,有興趣嘅朋友記得提早預訂。#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處