2018-09-26
今晚食烤魚,朋友帶左我去呢間叫金仔,餐牌有呢D。烤魚有魽魚或者烏頭選擇,我地揀左魽魚,因為比較少食。泡椒魽魚 (中 size) $188魽魚英文叫 cat fish , 可能因為佢有鬚,亦可能佢係貓最鐘意食的魚,等我得閒 google 吓有冇典故先。魽魚先煎香表皮,裡面啖啖肉無乜骨。肉質唔算嫰滑,但配上泡椒汁,香口配料如洋蔥、芹菜、芽菜、芫茜等,應有盡有絕不馬虎,少少辣又夠重口味,都唔錯架。兩個人食一條中 size , 唔多夠,如果大食朋友可能要叫大 size 。四餸清湯紅薯粉(牛丸+蟹柳+生菜+豚腩片)$59仲叫左碗四餸紅薯粉,加入烤魚入面食。其實所有配料都係好普通的貨式,賣成六十咁滯,感覺搶錢。但朋友話咁叫法係平過點火鍋生料,仲可以試多幾款喎。都有D道理,明顯係慳家的人........將D餸同薯粉加入烤魚內滾兩滾,沾上泡椒魚汁,即時美味提升,吸引左好多。可樂$7 一罐,ok 啦。有卡位,冷氣足。衛生一般,D餐具全部要自己洗吓。服務冇乜,上菜亦唔算快。呢一餐剩惠$260左右, 八分飽,不過不失啦⋯⋯
烤魚有魽魚或者烏頭選擇,我地揀左魽魚,因為比較少食。
泡椒魽魚 (中 size) $188
魽魚先煎香表皮,裡面啖啖肉無乜骨。
四餸清湯紅薯粉(牛丸+蟹柳+生菜+豚腩片)$59
仲叫左碗四餸紅薯粉,加入烤魚入面食。
其實所有配料都係好普通的貨式,賣成六十咁滯,感覺搶錢。
可樂$7 一罐,ok 啦。
有卡位,冷氣足。
衛生一般,D餐具全部要自己洗吓。
服務冇乜,上菜亦唔算快。
呢一餐剩惠$260左右, 八分飽,不過不失啦⋯⋯