2011-07-09
今日我地到大埔整野,一於約姊姊's family食個豐富早餐! 其實之前在呢間餐廳食過一次,覺得佢地0既英式早餐真係好有英國風味,味道亦唔錯,所以一於再來。我同老公先到餐廳,當時都未夠11點,餐廳只有一、兩台客。我地共4個人,當時餐廳只有正中間的兩張台是給4人的,側邊的台都是2人台,因為我地覺得坐正中間有點唔自在,所以我地就問可唔可以把側面的2人台拍埋 (當時我地見到有台客都係0甘...而且我地上次食都係0甘)...點知,餐廳當時的唯一一個waitress完全無笑容0甘話:「唔得! 0甘樣我地好難做野架!」...0甘0既態度都有! 離譜! 無辦法,我地只好坐中間的台~ 過了一會,側面有張由其他客人拍埋的「4人台」埋單,我地就自己調左過去~ 好在姊姊佢地未到未order 野食,如果order 左食物分分鐘唔比轉位!今日睇番openrice先知原來呢間野出名服務差,仲有之前有位食家形容果有個「黑面waitress」真係好貼切! 點解已經有禁多人講過d services 唔好,但都完全沒有改善呢?好了,講番食物,我地order 左兩個精美早餐、兩個全餐,味道係好好的!老公話呢度d 咖啡唔夠好
我同老公先到餐廳,當時都未夠11點,餐廳只有一、兩台客。
老公話呢度d 咖啡唔夠好飲,我就支持佢地係「公平貿易」,所以都讚!
今日先知,原來全餐的咖啡係大杯少少的,而且全餐係可以添飲的~ 精美早餐份量剛剛好! 全餐頗豐富! (如果多士可配果占、再加牛奶粟米片就更好)!! 值得一提0既係多士整得好好味! 在這裡享受英式早餐真係頗舒服的! 環境也是我們喜歡的。
可惜就是服務太差了!其實睇番其他食評,服務差都係全賴那位waitress,真的很希望日後會有所改善! 因為比呢個waitress 影響左間餐廳真係有點可惜! 原本90分的餐廳現在變成不合格了! 試諗下,輕輕鬆鬆想唉番一個英式早餐,但waitress 比面色你睇,真係大大破壞晒食野0既氣氛!