餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2023-07-07 600 瀏覽
朋友唔帶我黎,都唔知中信大廈都有美食,係附近返工既我,以後又多一個選擇。係門口已經覺得個環境好舒服,靜靜地咁,由於我地都早入座,暫時未有人流可以任意影下相。個場好大,座位寬敞,裝修都好有格調,仲可以坐室外,室外環境其實都唔錯,但天氣太熱,都係室內嘆下冷氣算😆仲有一個角落見到有些兒童玩具,如果小朋友坐唔定可以分散下佢注意力,照顧到大人既chill同埋小朋友既需求。依到既staff態度好好,留意到我地需要新碗碟會主動幫我地換,又會提醒小心鐵鑊燙手,好親切。Egg Benedict- 好少餐廳會好似依到咁多配搭選擇,我地簡左龍蝦🦞龍蝦肉都唔少,而且肉質結實,加埋芝士好正,水波蛋一切開,蛋黃汁即刻流出來,伴住English Muffin食,係最佳配搭。Skillet pancake(chicken)-pancake一共有4款,我地簡左唯一一款咸食,有雞肉、磨菇、黑松路醬奶油。pancake唔係好空氣感果種,口感實在,我反而鐘意食依種多過好似食空氣落肚,醬汁非常濃郁,將pancake一開四,每一塊都能夠被雞肉同磨菇覆蓋,好足料好滿足。Grilled baby pork ribs、squid fr

Grilled baby pork ribs、squid fries-豬肋骨肉質好嫩,好輕易就能將骨同肉分開,份量好多,係出面食,好多時幾乎全部都係骨,但依到食唔洗擔心,啖啖肉,仲要甜甜地好開胃。魷魚炸得酥炸,好香口,即使唔係單點份量都唔少。

Strawberry opera cake-入面有strawberry cream, chocolate ganache, almond dacquoise,一層一層,層次分明,每層都食到唔同滋味,好好食,必點!

Iced Latte Tiramisu-飲落同Baileys coffee好似,可能因為都係有甜酒既成份😆推薦
我覺得依到無論環境、員工、食物都好出色,係值得一試,只不過地點方面未必人人知,希望好既餐廳會俾多d人留意到。